Till innehållet

Brandman - semestervikarier

Vi söker dig som vill arbeta som vikarierande brandman i vår utryckningsstyrka. Arbetsuppgifterna innefattar utryckningstjänst, förebyggande arbete och utbildning, övning, underhållsarbete och andra tillkommande arbetsuppgifter inom den operativa avdelningen.

Brandman sprutar vatten på brinnande hus

Om arbetsplatsen

Värends Räddningstjänst är ett kommunalförbund som ansvarar för räddningstjänsten för ca 110 000 invånare i Alvesta och Växjö kommuner. Förbundets utryckningsorganisation har en heltidsstyrka, ett antal deltidsstyrkor, ett räddningsvärn och ett frivilligt räddningsvärn. Antalet medarbetare är för närvarande ca 250 varav ca 190 utgör deltids- och värnpersonal.

Avdelningen Insats och beredskap (heltid) består av insatsledare och fyra heltidsarbetslag innehållande 9-10 medarbetare som lagansvarig, styrkeledare, brandman och kombibrandman. Värends räddningstjänst arbetar aktivt med utvecklingen av jämställdhet och mångfald.

Arbetsuppgifter

Vikarierande brandman i utryckningsstyrka med tillhörande arbetsuppgifter som utryckningstjänst, förebyggande arbete och utbildning, övning, underhållsarbete och andra tillkommande arbetsuppgifter inom den operativa avdelningen.

Kvalifikationer

Lägsta godkända utbildningsnivå är Skydd mot olyckor, 3 genomförda terminer vid anställningsdatum.
GRib alternativt Brandman deltid

Du har följande kompetenser:

  • Simkunnighet
  • Kan vistas i trånga utrymmen
  • Klarar av att arbeta på höga höjder
  • Uppnår godkänt resultat på rullbandstest (250 W)
  • Behärskar svenska i tal och skrift
  • körkort
  • Godkänd rökdykare enligt AFS 2007:7 (Rök och kemdykning)

Det är meriterande om du har utbildningen Skydd mot olyckor alternativt Brandman heltid och/eller tidigare erfarenhet av yrket som heltidsbrandman.

Som person är du flexibel, kan jobba självständigt men har samtidigt lätt för att samarbeta med andra. Du är positiv, kommunikativ och initiativrik. Som brandman hos oss är du intresserad av både olycksförebyggande arbete och operativ räddningstjänst. Det är viktigt att du har en vilja att utveckla både verksamheten och dig själv!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5

Kontaktperson

Martin Torudd
Avdelningschef
0470-766524
martin.torudd@vaxjo.se

Facklig företrädare

Mathias Lundgren
Brandman, facklig kontaktperson Kommunal
mathias.lundgren@vaxjo.se

Övrigt

I samband med rekryteringen kommer du som blir kallad till intervju i samband med detta även genomföra olika fysiska tester.

Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Godkänt arbetsprov, rullbandstest, motsvarande 250W skall bifogas i ansökan. Arbetsprovet får inte vara äldre än 6 månader.

Ansökan

Ansök senast: 2021-11-28

Referensnummer: VR 5/21

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 november 2021
Jobb och karriär