Till innehållet

Brandman - semestervikarier

Vi söker dig som vill arbeta som vikarierande brandman i vår utryckningsstyrka. Arbetsuppgifterna innefattar utryckningstjänst, förebyggande arbete och utbildning, övning, underhållsarbete och andra tillkommande arbetsuppgifter inom den operativa avdelningen.

Brandman sprutar vatten på brinnande hus

Om arbetsplatsen

Värends Räddningstjänst är ett kommunalförbund som ansvarar för räddningstjänsten för cirka 110 000 invånare i Alvesta och Växjö kommuner. Värends Räddningstjänsts uppdrag är att bereda ett likvärdigt och tillfredsställande skydd mot olyckor avseende människors liv och hälsa, samt egendom och miljö. Vår vision: Ett tryggt och olycksfritt samhälle - för alla.

Förbundets utryckningsorganisation har en heltidsstyrka, ett antal deltidsstyrkor, ett räddningsvärn och ett frivilligt räddningsvärn. Antalet medarbetare är för närvarande cirka 250 varav cirka 190 utgör deltids- och värnpersonal.
Avdelningen Insats och beredskap utgörs av en heltidskår och en deltidskår. I heltidskåren ingår gruppen insatsledare och fyra heltidsarbetslag innehållande 9-10 medarbetare såsom styrkechef, styrkeledare, brandman och kombibrandman.

Arbetsuppgifter

Inför sommaren 2023 söker vi vikarierande brandmän till vår utryckningsstyrka. Arbetsuppgifterna innefattar utryckningstjänst, förebyggande arbete och utbildning, övning, underhållsarbete och andra förekommande arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Lägsta godkända utbildningsnivå är pågående SMO-utbildning med godkänd rökdykarutbildning enligt AFS 2007:7.
Det är meriterande om du redan har fullgjort SMO-utbildning alternativt Brandman heltid och/eller har tidigare erfarenhet av yrket som heltidsbrandman.

Du har följande kompetenser:

  • Simkunnighet
  • Klarar av att arbeta på höga höjder
  • Uppvisat godkänt resultat på rullbandstest (200 W)
  • Behärskar svenska i tal och skrift
  • Godkänd rökdykare enligt AFS 2007:7 (Rök och kemdykning)
  • B-körkort
  • Det är meriterade om du har C-körkort

Som person är du flexibel och kan jobba självständigt men har samtidigt lätt för att samarbeta med andra. Du är positiv, kommunikativ och initiativrik. Som brandman hos oss är du intresserad av både olycksförebyggande arbete och operativ räddningstjänst. Det är viktigt att du har en vilja att utveckla både verksamheten och dig själv.

För dig som kallas till intervju:

  • Dokumentation av godkänt arbetsprov på rullbandstest, motsvarande 200W, ska visas upp vid intervju. Arbetsprovet får inte vara äldre än 6 månader.
  • I samband med intervjutillfället kommer olika fysiska tester att genomföras.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 4

Kontaktperson

Anders Altberg
Styrkechef
070-2547149

Facklig företrädare

Mathias Lundgren
Brandman, facklig kontaktperson Kommunal
mathias.lundgren@vaxjo.se

Övrigt

Värends räddningstjänst erbjuder en attraktiv arbetsplats som arbetar aktivt med utvecklingen av jämställdhet och mångfald.

Ansökan

Ansök senast: 2022-11-20

Referensnummer: VR 5/22

Mer information om Värends räddningstjänst Länk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 oktober 2022
Jobb och karriär