Till innehållet

Brandingenjör

Vi behöver förstärkning i vårt olycksförebyggande arbete. Nu söker vi två brandingenjörer.

Kvinna i räddningstjänstuniform granskar en utrymningsplan som hänger på en vägg, foto

Om arbetsplatsen

Värends Räddningstjänst är ett kommunalförbund som ansvarar för räddningstjänsten för ca 115 000 invånare i Alvesta och Växjö kommuner. Organisationen består av 65 heltidsanställda, 180 deltidsanställda och 20 räddningsvärnsmän fördelade på åtta brandstationer och två räddningsvärn.

Värends Räddningstjänsts uppdrag är att bereda ett likvärdigt och tillfredsställande skydd mot olyckor avseende människors liv och hälsa, samt egendom och miljö.
Vår vision: Ett tryggt och olycksfritt samhälle - för alla.

Arbetsbeskrivning

Vi behöver förstärkning i vårt olycksförebyggande arbete.

Avdelningen för samhällssäkerhet arbetar främst med olycksförebyggande frågor såsom tillsyn, tillståndshandläggning, remisshantering, utbildning, egensotning och information/rådgivning. På avdelningen för samhällssäkerhet arbetar både brandingenjörer och brandinspektörer. Du kommer ingå i ett team där det är självklart att samarbeta och ta vara på respektive individs styrkor, samt att driva och utveckla förbundets olycksförebyggande arbete.

Som brandingenjör hos oss i Värends räddningstjänst verkar du brett i organisationen. Du kommer primärt arbeta med tillsyn, tillståndshandläggning, remisshantering och information/rådgivning, med möjlighet att kunna påverka dina arbetsuppgifter utifrån dina egna intressen och erfarenheter tillsammans med avdelningens och organisationens behov.

Tjänsten kan komma att innebära att du ingår i den operativa beredskapen som ledningsfunktion i egenskap av Regional Insatsledare. Inom området operativ ledning sker det mycket intressant inom såväl Kronobergs län som tillsammans med övriga län i sydöstra Sverige.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänd examen som brandingenjör och godkänd påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer (RUB), eller motsvarande utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

B-körkort är ett krav för anställning.

Tidigare erfarenhet av att arbete med lagen om skydd mot olyckor, lagen om brandfarliga och explosiva varor samt remisshantering är meriterande.

Du har en god förmåga att utrycka dig i tal och skrift tillsammans med goda kunskaper i Microsoft Officeprogrammen. Du är van vid att planera och kan prioritera bland arbetsuppgifter samtidigt som du inger förtroende och stabilitet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du ska se till medborgarna i första hand, ge ett gott bemötande och dela vår värdegrund. Som person är du flexibel, kan jobba självständigt men har samtidigt lätt för att samarbeta med andra. Du vågar tänka nytt och annorlunda, är ansvarstagande och kommer i mål med dina uppgifter.

Ingen erfarenhet krävs..

Anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2023-04-16

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen : 2

För mer information och frågor

Nellie Kim mellbourn
avdelningschef
0470-76 65 17

Fackliga företrädare nås via växeln
0470- 76 65 00

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 mars 2023
Jobb och karriär