Till innehållet

Brandingenjör

Vi behöver förstärkning i arbetet mot vår vision; Ett tryggt och olycksfritt samhälle för alla! Nu söker vi en brandingenjör.

Kvinna i räddningstjänstuniform granskar en utrymningsplan som hänger på en vägg, foto

Avdelningen för samhällssäkerhet arbetar främst med olycksförebyggande frågor, såsom tillsyn, tillståndshandläggning, remisshantering, utbildning, egensotning och information/rådgivning. På avdelningen för samhällssäkerhet arbetar både brandingenjörer och brandinspektörer. Du kommer ingå i ett team om sex personer, där det är självklart att samarbeta och ta vara på respektive individs styrkor, samt att driva och utveckla förbundets olycksförebyggande arbete.

Som brandingenjör hos oss verkar du brett i organisationen. Du kommer primärt att arbeta med tillsyn, tillståndshandläggning, remisshantering och information/rådgivning, med möjlighet att kunna påverka dina arbetsuppgifter utifrån dina egna intressen och erfarenheter tillsammans med avdelningens och organisationens behov.

Tjänsten innebär även att att du ingår i den operativa beredskapen som ledningsfunktion i egenskap av Regional Insatsledare. Inom området operativ ledning sker det mycket intressant inom såväl Kronobergs län som tillsammans med övriga län i sydöstra Sverige. Genom regionsamverkan Småland-Blekinge finns en gemensam ledningscentral för Småland-Blekinge som framåt kommer att ge möjlighet att vara med och utveckla även den operativa ledningsförmågan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen som brandingenjör med genomförd påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer (RUB).

Tidigare erfarenhet av att arbete med lagen om skydd mot olyckor, lagen om brandfarliga och explosiva varor samt plan- och byggärenden är meriterande.

B-körkort är ett krav för anställning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du ska se till medborgarna i första hand, ge ett gott bemötande och dela vår värdegrund. Du vågar tänka nytt och annorlunda, är ansvarstagande och kommer i mål med dina uppgifter.

Anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2022-10-23

För mer information och frågor

Åsa Andersson
Vikarierande avdelningschef
0470-76 65 33

Fackliga företrädare nås via växeln
0470- 76 65 00

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 september 2022
Jobb och karriär