Till innehållet

Avdelningschef Insats & Beredskap

Vi söker nu en avdelningschef till avdelningen insats och beredskap på Värends räddningstjänst. Förbundet består av två avdelningar - Samhällssäkerhet och Insats och Beredskap.

Kvinna i räddningstjänstuniform granskar en utrymningsplan som hänger på en vägg, foto

Om arbetsplatsen

Värends räddningstjänst är ett kommunalförbund som ansvarar för räddningstjänsten för ca 117 000 invånare i Alvesta och Växjö kommuner.

Värends Räddningstjänsts uppdrag är att bereda ett likvärdigt och tillfredsställande skydd mot olyckor avseende människors liv och hälsa, samt egendom och miljö.
Vår vision: Ett tryggt och olycksfritt samhälle - för alla.

Arbetsbeskrivning

Arbetet utgår från direktionens mål och planer samt Värends räddningstjänsts vision med ambitionen att skapa ett tryggt och olycksfritt samhälle för alla. Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av planering, ledning och uppföljning av avdelningens verksamhet. Du ansvarar för den operativa beredskapen, genomförandet av räddningsinsatser enligt handlingsprogrammet räddningstjänst och verksamhetsutveckling samt planering av den dagliga produktionen. Du kommer att vara med i förbundets ledningsgrupp och vara delaktig i förbundets helhetsarbete och planering. Som avdelningschef arbetar du i huvudsak dagtid men även operativa arbetsuppgifter kan komma att ingå.

Du rapporterar till förbundschef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning som brandingenjör med MSB:s påbyggnadsutbildning för brandingenjörer i kommunal räddningstjänst (RUB) eller MSB:s utbildning insatsledare, eller motsvarande äldre utbildning.

Meriterande:

  • Chefs- och ledarerfarenhet samt som operativt befäl
  • Erfarenhet av att leda genom underställda chefer
  • Erfarenhet av att driva och leda förändringsarbete
  • Erfarenhet att vara ansiktet utåt och agera representativt mot omvärlden inte minst mot media
  • God erfarenhet av ekonomi- och verksamhetsstyrning

Vi söker dig som är tydlig, prestigelös, modig och lyhörd. Du är engagerad i ditt ledarskap och vill tillsammans med övriga ledningen och medarbetarna utveckla Värends Räddningstjänst för framtiden med fokus på bland annat ledarskap, medarbetare, effektivitet och kvalitet. Du har stor kunskap och ett genuint intresse för operativ verksamhet. I tjänsten kommer du att ha många kontakter och det är därför viktigt att du inger förtroende, är en god förebild och har lätt för att samverka och samarbeta. Du har ett genuint intresse för ledarskap och är en god kommunikatör i såväl tal som skrift. Dessutom behöver du ha en god administrativ förmåga och kunskaper om ekonomiska sammanhang. Vi ser gärna att du även har kunskap om processer och förståelse i att leda i en komplex organisation samt att leda i en politiskt styrd organisation.
Som person har du förmågan att engagera medarbetarna och att skapa ett positivt arbetsklimat.

Du vågar prova nya idéer som ligger i tiden med dagens och morgondagens krav från omvärlden. Du värnar om ditt område men utgår alltid från ett helhetsperspektiv för våra medlemskommuner.

Vill du vara en del av vår framgång? Välkommen med din ansökan!

Anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Sista ansökningsdatum: 2023-09-24

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen : 1

För mer information och frågor

Roger petersson
Förbundschef
0470-76 65 42
roger.petersson@vaxjo.se

Fackliga företrädare nås via växeln
0470- 76 65 00

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 augusti 2023
Jobb och karriär