Till innehållet

Brandmän för ungdomar

Verksamheten med brandmän för ungdomar, även kallade områdesbrandmän, är resultatet av en tydlig politisk prioritering som ska leda till att brandtillbud och skadegörelser avtar.

Bygga relationer

Värends Räddningstjänst jobbar aktivt för att bygga relationer med ungdomar i Växjö och Alvesta kommun. Vi vänder oss särskilt till ungdomar i skolmiljöer eftersom vi vet hur viktigt det är att skolan upplevs som en trygg och säker plats. Inte bara för eleverna utan även för personalen.

Verksamheten med brandmän för ungdomar, även kallade områdesbrandmän, är resultatet av en tydlig politisk prioritering som ska leda till att brandtillbuden och skadegörelserna avtar.

Kontaktpersoner för högstadieskolor

Verksamheten bygger på att alla högstadieskolor har en kontaktperson på Värends Räddningstjänst.

Det måste inte ha hänt någonting på skolan för att vi ska hälsa på. Istället vill vi arbeta förebyggande och lära känna era ungdomar i vardagen. Det kan vara att titta in på fritidsgården, äta lunch i matsalen eller helt enkelt prata lite på skolgården. Räddningstjänsten finns till för er och tar gärna emot förslag på eventuella aktiviteter som skulle passa er skola.

Vi ser fram emot ett samarbete!

Lista över kontaktpersoner

Information om vem som är räddningstjänstens kontaktperson finns på respektive skola. Du kan också höra av dig till oss om du har frågor om vårt arbete eller vill komma i kontakt med någon av våra brandmän.

Kåre Johansson
E-post: kare.johansson@vaxjo.se

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 september 2023