Till innehållet

Tips: kostnadsfri webbutbildning om skogsbrand

Kursen "Skogsbrand — var beredd om det händer" är den första av två kostnadsfria kurser om skogsbrand som tillhandahålls av Hushållningssällskapet och finansieras genom Landsbygdsprogrammet.

Som skogsägare är det bra om du har en god kunskap om förebyggande arbete mot skogsbrand. Hushållningssällskapet ger nu skogsägare möjligheten att delta helt kostnadsfritt i en webbutbildning som ska ge skogsägaren bättre förutsättningar före, under och efter en skogsbrand.

Om kursen

Den första kursen är förberedande och innehåller grunderna i brandens beteende, olika bränsletyper och hur skötsel påverkar brandens beteende. Det är stort fokus på vilka förberedelser markägare kan göra själv och tillsammans med grannar, samt hur man undviker antändning. Det finns checklistor och diskussionsunderlag att skriva ut, så kursen kan utgöra grunden för en studiecirkel.

Den andra kursen kommer handla om larm, insats och eftersläckning.

Så här gör du för att delta

På Hushållningssällskapets webbplats www.hushallningssällskapet.se Länk till annan webbplats. hittar du mer information om kursen och instruktioner för hur du anmälande och deltagande.

Brand i en skog, foto
Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 april 2021