Till innehållet

Brandman på jobbet-dagen

Idag, tisdagen den första september, uppmärksammar vi alla deltidsanställda brandmän och deras huvudarbetsgivare i samband med kampanjen ”Brandman på jobbet-dagen”.

Dagen, som inträffar första tisdagen i september varje år, syftar till att synliggöra både brandmän och deras huvudarbetsgivare och samtidigt stärka intresset för att arbeta inom räddningstjänsten. Under dagen uppmanas alla Sveriges deltidsanställda brandmän att visa var de finns i vardagen, genom att bära uniform eller utryckningskläder från räddningstjänsten på sina ordinarie jobb. Initiativtagare till kampanjen är Sveriges räddningstjänster genom RRB — Räddningstjänstens Riksorganisation för Beredskapsfrågor. 

Hos Värends räddningstjänst finns deltidsstationer i Växjö, Rottne, Braås, Lammhult, Moheda, Alvesta, Vislanda, Ingelstad och räddningsvärn i Grimslöv och Västra Torsås. Kanske kommer du se några av dem under dagen där du bor!

Kika gärna in på vårt evenemang på Facebooklänk till annan webbplats och vårt Instagramkonto och heja på. Följ också hashtaggen #brandmanpåjobbet för att se vad landets deltidsbrandmän gör när de inte är på larm.

Är du nyfiken på jobbet som deltidsanställd brandmän?

Vi söker personal till flera av våra deltidsstationer. Läs mer på vrtj.se/deltid.

Blå bakgrund där man skymtar två leende brandmän i närbild. Texten "Brandman på jobbet-dagen 1/9 2020" står längst ner på bilden. 
Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 september 2020