Eldningsförbud i Kronobergs län

Eldningsförbud gäller från klockan 08:00 den 12 juni 2021 och tills vidare.

Stäng meddelande
Till innehållet

Roger Petersson ny förbundschef på Värends Räddningstjänst

Roger Petersson blir ny förbundschef tillika räddningschef på Värends Räddningstjänst. Roger, som för närvarande är avdelningschef på Värends Räddningstjänst, tillträder tjänsten som förbundschef den 1 oktober 2020.

Roger Petersson har i hela sitt yrkesliv jobbat med räddningstjänst och krisberedskap. 1987 började han som deltidsbrandman i Alvesta kommun och han har också arbetat med krisberedskap i flera år på SOS Alarm. För närvarande är han avdelningschef på Värends Räddningstjänst, där han den 1 oktober 2020 alltså blir ny förbundschef och räddningschef.

- Jag är stolt, glad och hedrad över att få fortsätta utveckla framtidens räddningstjänst tillsammans med alla duktiga kollegor. Vi har många spännande framtida utmaningar framför oss att jobba med. Till exempel ny framtida ledning och samverkan, säger Roger Petersson.

Iréne Bladh (M), ordförande i Värends Räddningstjänstförbund, säger så här om rekryteringen:

- Vi är väldigt glada över att ha hittat en ytterst lämplig kandidat. Roger Petersson har redan god kännedom om organisationen och det framtida arbete som väntar.

Rogers erfarenhet från stora komplexa organisationer och det förändringsarbete han tidigare gjort ser jag som en styrka. Det ska bli spännande att utveckla Värends Räddningstjänst vidare tillsammans med Alvesta kommun och att vi förstärker stödet till verksamheten genom att de kommer att få stöd genom Växjö kommuns stödprocesser, säger Monica Skagne, kommunchef.

Roger Petersson, man med kort hår och glasögon.

Roger Petersson, ny förbundschef på Värends Räddningstjänst.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 juni 2020