Vi behöver deltidsbrandmän.

Vi behöver fler brandmän

Vi söker dig som bor eller arbetar i Braås, Lammhult, Alvesta, Rottne eller Ingelstad och som är intresserad av att arbeta som deltidsbrandman

Vad gör en deltidsbrandman?

En deltidsbrandman har många av de arbetsuppgifter som en heltidsbrandman har – men inte hela tiden.

Som deltidsbrandman rycker du ut vid larm under de dagar du har beredskap. Du åker på räddninginsatser vid sjukdomsfall, bränder, trafikolyckor och andra olyckor inom din stations upptagningsområde. Beredskapen har du på ditt ordinarie arbete och/eller i hemmet. Inom 5-7 minuter ska du kunna rycka ut från den brandstation som du tillhör.

Varför ska jag bli deltidsbrandman?

Du ska i första hand bli deltidsbrandman för att du är intresserad av att göra en samhällsinsats och har en vilja att hjälpa till, både med att förebygga olyckor och vid inträffade olyckor. Det skapas en god gemenskap på deltidsstationerna och du kommer förmodligen få långsiktiga och värdefulla relationer med dina kollegor.

Många arbetsgivare ställer sig positiva till medarbetare som har kompetens inom operativt och förebyggande räddningstjänstarbete. Du kan exempelvis hjälpa din huvudarbetsgivare att utveckla brandskyddsarbetet på din arbetsplats.

Hur blir jag deltidsbrandman?

Om du blir antagen hos oss får du en intern utbildning och därefter blir du redo att åka med din utryckningsstyrka. När du har arbetat hos oss i minst ett år kommer du även att gå räddningsinsatsutbildningen hos MSB (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap). Den omfattar totalt sju veckor, fem platsbundna och två på distans.

Jag är intresserad!

Välkommen att höra av dig till oss. Fråga efter platsansvarig för stationen där du vill jobba.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 oktober 2018